Srbija = Crvena zvezda!
Foto: Starsport©/David Damnjanović

ČINJENICA

Srbija = Crvena zvezda!

Delije ponosne

Objavljeno:

Selektor reprezentacije Srbije do 17 godina, Jovan Damjanović je objavio spisak fudbalera koji će reprezentaciju Srbije predstavljati na Evropskom prvenstvu na Kipru, a o načinu rada Omladinske škole Zvezde dovoljno govori činjenica da je ukupno 10 igrača iz Crvene zvezde.

Na spisku je osam fudbalera rođenih 2007 godine, a to su: Veljko Milosavljević (štoper), Igor Bubanja (štoper), Viktor Stojanović (štoper), Vuk Roganović (štoper), Andrija Maksimović (prednji vezni), Aleksa Vasilić (prednji vezni), Uroš Đorđević (krilni napadač), Đorđe Ranković (krilni napadač), kao i dvojica mlađih: Vasilije Kostov (prednji vezni) i Aleksa Damjanović (napadač).

Jovan Damjanović
Jovan Damjanovićfoto: Fudbalski savez Srbije

- Velika je čast predstavljati Srbiju na prvenstvu Evrope. Igrao sam i prošlo prvenstvo sa godinu dana starijom selekcijom, ali ću dati sve od sebe da sada budemo još bolji i pokušamo da osvojimo takmičenje. Drago mi je što je uz mene, još devet fudbalera koji su iz Zvezde i nadam se da će uprkos našem izostanku u finišu sezone, i omladinska i kadetska selekcija uspeti da osvoji trofeje. Idemo da predstavljamo Srbiju na najbolji mogući način - istakao je Milosavljević, treći najmlađi debitant u Zvezdinoj istoriji.

Srbija je u grupi sa Ukrajinom (20. maj od 17), Kiprom (23. maj od 19:30) i Češkom (26. maj od 19:30). Najbolje dve selekcije iz grupe obezbeđuju plasman u četvrtinu finala.

Bonus video:

01:23

UEFA DOBILA OZBILJNU KONKURENCIJU! Stručnjak o narušavanju suštine: Klubovi sa tradicijom neće moći da igraju vrhunski fudbal!

(Espreso sport/FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.